29 Juli

Nu har man jobbat en vecka efter semestern och rundar nu av med att äta min lunch vid Fyrisån.

Vädret är på topp och nu längtar man till att få sova ut imorgon lördag.

I tisdags gick jag med i Viktväktarna. Förstår inte varför, men kläderna i garderoben passar inte längre.

Nu blir det 3 månaders hårdkörning för att 6-7 kg måste bort.

Ha det bäst!


19 - 24 Juli

Väskorna packades om och vi åkte norr ut till sommarstugan i härliga Höga Kusten.

Vädret har verkligen varit på våran sida. En förmiddag var lite gråmulen, men annars har det varit en stor sol över oss.

Robert, Jacob och Maggie följde också med oss upp.

Björn och käre far har jobbat med att byta brädor på bryggan. Även trappen ner mot bryggan har fått sig ett ansiktslyft.

Storbåten fick också komma ut en sväng.

Annars har vi badat i tunnan, besökt Dollar, ätit god mat ch bara varit. Hur skönt som helst och hur härligt som helst att bara vara nära dom man älskar.

Här kommer lite bilder från veckan.


17-18 Juli

Ikväll ska vi lämna USA och åka hem mot Almunge igen, men först ....

Började med att äta frukost på hotellet. När vi kom dit så var det väldigt tomt på frukostbuffebordet. Det hade tydligen varit jätte mycket folk tidigare. Vi åt utav det som fanns och vi blev nöjda och som pluss fick vi ett billigare pris. Ja, då blev det ännu godare 😄

Plockade ihop och packade ordentligt våra väskor. När vi skulle checka ut så hittade dom inte kvittot från frukosten, så den blev tillslut gratis. Härligt

Vi styrde bilen mot Merrimack för att gå på Budweizers destilleri. Mycket trevlig guidning. Dom hade även ett stall där deras gigantiska hästar fanns. Inledande så kördes ölen ut med häst och vagn. Idag finns speciella röda bilar istället.

Bilen rullade vidare mot ett shoppingmall där vi gick runt en stund och åt en liten matbit.

Sedan åkte vi till Salem där det finns en minneslund för avrättade häxor. Det var både kvinnor och män.

Nu var det dags att rulla mot flygplatsen Logan utanför Boston. Det gick hur bra som helst att lämna tillbaka bilen. Vid incheckningen fick vi veta att planet var 1 1/2 timme försenat och att vi skulle missa nästa plan från Heathrow, men damen fixade till en ombokning. Vi spelade UNO och åt lite mat, så det gick så bra så. Det tog 16 timmar innan vi satte våra skor på Arlanda flygplats. Nu är vi lite möra och ska nu försöka att vända tillbaka tiden. Det har varit en fantastisk trevlig resa.


16 Juli

Idag klev vi upp lite tidigare än vi gjort nu några dagar. Det skulle bli en heldag i staden Boston. GPSen hjälpte oss till ett parkeringshus mitt i stan. Sedan gick vi en utstakad väg "Freedom trail" som var markerad med röd linje i gatan så att vi skulle få se intressanta platser i stan. Tror att det var den varmaste dagen på hela resan. Det blev endel vattenpauser och en matrast. Vi besökte också baren där tv-serien Cheers spelades in på 80-talet.

Sedan tog vi bilen för att se hur det såg ut vid Harvards University. Jag hade sett framför mig stora grindar och stora g:a hus, men vi såg inget utav det. Blev lite besviken. Det blev en suddig bild på en grind från bilfönstret. Igentligen skulle vi ha gått en guidad tur på Harvards, men tiden räckte inte till. Åkte sedan till hotellet där vi åt en god middag.


15 Juli

Idag tog vi sovmorgon till kl 10.00. Grabbarna kom till vårat rum och vi planerade ihop att det skulle bli en shoppingdag. Vi åkte till Natick Mall som ligger ca 20 minuter bort.

Efter en stärkande frukost/lunch så attackerade vi shoppingstället. Det blev några kassar var. Jag följde med Jacob till Bath & Bodyworks för att hjälpa till med att lukta oss igenom och sedan föröka välja något härligt till Maggie. 😄

Sedan kom det oundvikliga dvs middag på Cheese Vake Factory. Jäklar vad gott det var och hur mätta vi blev.

Vi åkte sedan till Barnes & Nobles, härlig bokaffär. Där gick vi och vände och vred på böcker en stund. Mycket trevlig affär. Det blev också en snabbis på Walmart.

Natti natti


14 Juli

Idag efter frukosten lämnar vi West Springfield efter fyra nätter. Bilen åker mot Rhode Island där vi stannar till och tittar in i Statshuset. Ett fantastiskt fint hus med en känd stor målning av George Washington. Reseböckerna rekommenderar även en promenad i gamlastan, men regnet öser ner tyvärr. Vi rullar istället mot Newport där det ska vara en fin gångväg vid strandklipporna. Strosade där en stund. Sedan åkte vi mot Boston. 45 min utanför Boston besökte vi Whrentham Village Premium Mall där vi shoppade lite och åt mat på Ruby Friday. När vi satt där gick brandlarmet. Vi gick gå ut och efter att brandkåren säkrat så fick bi hå in igen. Maten kom in. Roberts och min mat var varm, men Jacobs och Björns var kallt. Maten in i köket igen för tillagning och vipps så var den varm igen. När vi skulle betala så bjöd dom på maten för att det strulat så. Tackar för det. Nu åkte vi mätta och trötta mot hotellet.


13 Juli

Hejsan!
Idag efter vår frukost åkte vi till New England Air Museum ca 30 minuters bilresa från hotellet. Ett jättefint ordnat museum med många glänsande flygplan. Ibland dök det upp en farbror i röd tröja som frågade om vi undrade något. Ibland stod dom vid ett flygplan och då fick man kliva i cockpit om man ville. Japp mina grabbar ville :-) Dom satt i P47 Thunderbolt, och F100.

Sedan åkte vi till en Dennys och åt en sen lunch. Blev lite knorriga i magen, men som tur var gick det över. Vi åkte vidare till Holyoke Mall. Det var ett lagom stort shoppingställe. Kändes som om alla var nöjda.

Hemma på hotellet beställde vi pizza från Dominos. Åååhhhh vad gott det var.


12 Juli

Idag var det dags för en heldag på Six Flag (nöjesfält) i Agawam. Bara 10 minuter från hotellet. Lite frukost i magen och himlen helt blå, ja nu är det bara att köra.

Första bergodalbanan hette Stålmannen. 90 sekunder i 120 km/Tim. Jag vände som tur var och satte mig på en bänk för att titta på. När grabbarna kom tillbaka skrattade Robert, Jacob log och Björn sa att detta var det värsta han åkt. Björn tänkte där uppe att vilken tur att jag inte var med. Nu gick vi till en lite mindre bergodalbana så att jag fick åka. Grabbarna tänker på mamman ❤️ Man känner att man är lite ovan att åka. Även Björn kände sig lite klen, så jag fick sällskap av maken och vi åkte lite lugnare saker. Boysen åkte på och gjorde nog Stålmannen 3 gånger.

Alla var nöjda med dagen, men helt slut. Middagen blev hos Five Guys som är ett hamburgerställe.


11 Juli

Idag var det dags för ett besök på Historic Ship Nautilus & Submarine Force Museum som ligger i Groton, Connecticut. En timmes bilresa från hotellet. Här visades/pratades det om USA's ubåtar. Även ubåten Nautilus låg ankrad, så att vi kunde kliva ombord och se hur det såg ut. Det fanns även en ubåtsbas vägg i vägg med museumet som var i full gång.

Sedan åkte vi till Middletown där vi åt lunch/middag. Det fanns enbart italienska och thailändska restauranger att välja på, så det blev italienskt. Gott gott.

Mätta och glada åkte vi till ett Walmart i Westfield för att handla lite småsaker. Vatten, nagellack, amerikansk fotboll, torkarblad långkofta m.m. :-)

Klockan var nu runt 21.30, så det var skönt att vi enbart hade 10 min bilåkande till hotellet.


10 Juli

Ännu en lång bildag framför oss. Vi började med att äta frukost hos Carl's Café. En härlig amerikansk restaurang. Sedan var målet att åka till Ben & Jerry's fabrik i Stowe. En resa på ungefär 3 timmar. Väl framme öppnade himlen sig och det regnade hur mycket som helst.

Innan vi gick in var vi tvungen att lösa ett problem med att släcka innerbelysningen som lös konstant i bilen. Vi letade och letade någon knapp som det stod lampa på, men icke. Jacob ringde flickvännen i Sverige och guidade oss rätt. Vilken klippa ❤️

Vi fick en guidad tur i fabriken och fick höra hur två pojkar gick en 5 dollars kurs i hur man gör glass och startade det framgångsrika företaget 1978. Idag finns 6 fabriker.

Dom hade även en kyrkogård där dom begravt glassmaker som inte varit så framgångsrika.

Sedan gick bilen vidare 3 timmar mot Springsfield där vi nu ska bo i 4 nätter.


9 Juli

Idag skulle det bli en riktig bilåkardag. Startade från Bath runt 09.00 tiden för att åka mot Niagara fallen. Enligt väderprognoser skulle det bli regn, men när vi kom fram efter 2 1/2 timme var det sol med några vita moln.

Vi gick runt i ca 3 1/2 timme och tittade på denna vackra natur. Mycket folk på samma ställe, men det gick bra. Tänkte att vi skulle passa på att gå över till Canada när det var så nära. Lämnade glatt USA med passen under armen och gick över bron. Det var kö för att komma in i Canada. När inte kön hade rört sig under lång stund vände vi och gick tillbaka. För att komma in i USA igen fick vi köa igen och en riktigt sur/stöddig passpolis tog emot oss. Ställde vassa och lite oklara frågor om vad vi skulle in i landet att göra. Jacob blev riktigt arg. Björn tog över och vi kom tillbaka in i landet igen. Tänk om vi fått stå kvar på bron.

In i bilen igen för nu hade vi en 5 timmars lång bilresa mot Queensbury.

Lite mat i magen och lite bensin till bilen, så gick resan alldeles utmärkt.

Grabbarna i baksätet tog det lite lugnt en stund.


8 Juli

Idag började vi dagen i Philadelphia och med ett besök på "Eastern State penitentiare" första fängelset i världen där man försökte att ge fångarna vård istället för att bara låsa in fångarna. Sedan åkte vi några kvarter för att titta på trappan som boxaren Ballboa i filmen Rocky I spranguppför. Han står som staty till höger om trappan.

Sedan skulle vi förflytta oss en rejäl bit i bilen för att imorgon besöka Niagarafallen. Det blev en resa på 4 timmar och vi gör ett sovstopp i byhålan Bath. Middagen intogs på PizzaHut. Robert slog familjerelord i att äta flest pizzabitar.


7 Juli

Idag plockade vi ihop och lämnade Atlantic City och åker mot Philadelphia. Dagens första matintag blev hos classikern Dennys. Mmmmm vad gott. Sedan blev det ett 2 timmars besök på USS New Jersey, ett slagskepp från 1943.

Sedan vidare för att titta på frihetsklockan. Mest känd för att den ringde in bestämmande folket till Statshuset.

Vi tittade också på statshuset där förhandlingarna och beslutet togs om att USAs 13 stater blev självständigt.

Middagen intogs på TGI Fridays. God mat, men väldigt hög musik. Sedan åkte vi till hotellet. Ska bli skönt att vila benen en stund.


6 Juli

Idag var uppgiften att bara vara och det är skönt. Efter frukosten som var både dyr och god stötte vi på en man i hissen som sa att Hillary Clinton var i stan och skulle tala kl 12.

Vi gick ut längs med strandgatan där alla affärer och restauranger finns. Där på ett ställe var allt avspärrat och det var ett väldigt jippo om att Hillary var på gång. Utanför avspärrningen fanns Trumpanhängare och några gånger blev det väldiga irdväxlingar. Vi var rätt så långt bort från talarstolen, så gick gick rätt så snart.

Solen värmde rätt så rejält och det var nog 34 gr. Annars så gjorde vi inte så mycket annat än att gå runt. Åt en ganska god Mexicansk middag. Robert köpte både hatt och RojBan glasögon.


5 Juli 16 - USA

Kl 05 ringde klockan för nu ska vi åka till USA hela familjen. Efter en snabb frukost, så drog vi mot Arlanda.

Först flög vi till Heathrow. På den flygningen hade jag äran att sitta mellan våra grabbar och vilket snackande och skrattande det var ❤️ Sedan byttes det plan för vidare färd mot NewYork. Efter tittande på några filmer, mat och en liten sovstund var vi framme dock lite mosiga.
Jag blev sedan så glad när jag såg alla våra väskor på transportbandet (vi blev ju av med dom förra gången vi var här). Vidare mot biluthyrningen för att hämta ut vår bil. En stor svart Dodge. Hade enbart gått lite över 100 mil innan.

Målet var nu sedan att ta oss till Atlantic City där vi ska bo i två nätter. Först hade vi ett stopp på Jersey Garden Mall (precis vid flygplatsen) där jag ville titta i tre butiker. Alainas (hårprodukter) hade inte det jag ville ha :-( Victoria Secret outlet där var det så mycket folk, så där vände jag. Papaya (klädbutik) där hittade jag fyra fina toppar 😄 Nu rullade vi vidare för vi hade en bilresa på ca två timmar. Björn gjorde ett fantastisk jobb med körningen. Hur mycket bilar och vägar som helst. Vi gjorde ett stopp till innan vi var framme och det var på Wallmart. Där köptes lite bra att ha saker bl.a ett stort flingpaket :-)

Kl var nog runt 02,30 innan vi var framme och incheckade på hotell Cezars i Atlantic City. Jättefint hotell. Nu ska det bli trevligt att sova en stund.


4 Juli

Klippning pågår. Pappan måste vara fin i håret tyckte sonen.


4 Juli

Hemma i Almunge igen efter en härlig vecka med mina älskade föräldrar.

Helt fantastiskt läge på sommarstugan dvs ett kort stenkast från havet.

Vi har spelat yatzy (där jag kräver revanch) fiskat och bara varit. Hur skönt som helst.

Bjuder på ett litet bildkollage.


RSS 2.0