17 mars 2011 - Blommor

Idag inhandlades blommor på Plantagen efter jobbet. Nu ska första rundbuketten skapas i hemmet. Köpte även blommor till fönsterbrädan.

Före middagen satte jag igång. Gud vad svårt det var. Insåg att det är väldigt viktigt vilka blommor man köper. Man skall nog börja med att använda blommor som har lite kraftigare stjälk. Tillslut fick jag ordning på blommorna som skulle snurras trekvarts varv :-) Gjorde även en liten mindre bukett av de blommor som blev kvar.

Nu är det fint. Huset städat och snygga blombuketter på köks- och rumsbordet.


3 mars 2011

Klockan 18.45 så mötte jag upp Annika Johansson för att gå på en liten kurs för att lära oss att binda runda blombuketter hos Interflora i Uppsala. Mor och dotter var ägare och var hur trevliga som helst. Vi var tio stycken som satt på skolbänken. Först fick vi en genom gång av hur det går till att binda.

Man har alltid en mitten blomma som man sedan bygger de andra blommorna runt om kring. Blomma två la man på plats som om man skulle spela fiol :-) Sedan skulle det hela snurras en tredjedels varv medsols. Sedan var det bara att fortsätta att lägga till blomma och snurra.

Först fick vi träna på sponsor blommor. Fick lite kaffe och lite mera information. Sedan skulle vi skjuta skarpt d.v.s använda köpeblommor.

Hur kul som helst och det blev jättefint.



Här står vi vid våra arbetsbänkar och fnular.







Jag och Annika bokade oss på en kurs till i hur man skapar bordsdekorationer :-)

RSS 2.0