Hemåtresa

Nu har vi kommit till dagen då vi skall påbörja vår färd hem mot Sverige igen. Tror att vi alla skulle kunna stanna längre, men tråkigt nog väntar både jobb och skola därhemma. Klev upp tidigt för att vi skulle blir trötta ikväll på planet. Dusch och sedan åt vi varm frukost på hotellet. Jag som har lite jobbigt med att äta varm frukost blev glad över att det fanns flingor med mjölk.

Sedan packades våra väskor. Lämnade hotellet med "käpp kines" och åkte mot Del Amo, en motorcykelaffär som skulle ha kawazakidelar till Björns motorcykel. Tyvärr var det beställningsdelar, så det blev ingen affär.
Åkte vidare mot "Fox Hills Mall" där det sista skulle inhandlas. Det inhandlades kläder, lotion, efterlängtad keps, skor och Matrix schampo och balsam. Nu känner vi oss färdigshoppade.

Åkte till "matställe" där det skulle bli lite lunch/middag. Under maten fick vi beskedet att planet skulle bli fyra timmar försenat, så vi skulle då lyfta 20.35.

Eftersom vi fick lite extra tid åkte vi till "Venicebeach". Det visade sig vara ett partyställe på hög nivå och vi kände att det var skönt att vi inte har bott där. Vi fick taskiga vibbar när vi parkerade bilen och lämnade den för en promenad. Härligt område med beach, skateboardparker och gjutna vägar för rullskridskoåkning. Massor med folk som minglade runt och underhållare längs med strandgatan. Vi var borta från bilen i cirka 20 minuter och när vi kom mot bilen igen var det en person som stog och tittade in i bilen. Vi åkte glatt därifrån mot biluthyrningsfirman "Dollar" för att lämna tillbaka bilen.

Efter att vi gått igenom alla säkerhetskontroller på flygplatsen satte vi oss på vårat funna bagelscafe och inväntade tiden då vi skulle få börja vår flygning mot Sverige via London. Missnöjda med Britisch Airways är vi genomgående gällande deras seatning av oss. De har placerat ut oss utspridda i planen både på utresan och på hemresan. Bättring!!! Denna gång fick vi sitta två och två. Landade cirka 07.30 på Londons flygplats (Våran LA tid. I London var klockan 14.30.) Nya kontroller på Londons flygplats. Planet mot Arlanda gick 18.05. Landade 21.30 på hemmamark. Nu är vi slitna i tidsomställningar och missad sömn, så nu skall det blir härligt med sin egen säng.

Staples Arena

Frukosten åts på Dennys och åt frukost. Sedan åkte vi till Hollywood Walk of Fame där vi skulle fotografera kändisarnas stjärnor som var utplaserade längs några gator. Några namn som fotades var Ozzie Osborne, Ingrid Bergman, Tom Cruise, Harrison Ford och Jimi Hendrix. En del souvenirer inhandlades också så klart. Björn och Jacob köpte Levis. De hade inte till mig och Robert. Eftermiddagsfika blev det på MC Donalds.Vad skulle man göra om inte den "Restaurangen" fanns???!!! :-)
Sedan åkte vi till Citadel Outlet där jag och Robert köpte oss ett par Levis.

Sedan knappades "Staples Arena" in i navigatorn för nu skulle vi se på hockey. Los Angeles "Kings" skulle möta Pittsburgh "Penguins". Vi köpte biljetter och vi fick kanonplatser. Vi satt vlngst upp där vi hade en fantastisk utsikt. Oj vilket liv det var i arenan. Det är annat än i lilla Globen. De flesta skrek och tjoade på alla möjliga sätt. Vid ett tillfälle, när Kings gjorde ett av sina mål vände sig en kille om och gjorde High five med oss. Resultatet blev 5-2 till hemma laget. Vilken upplevelse!!!

När det var slut blev vår stora fråga, hur långt är det hem????? Eftersom vi använder navigatorn till alla ställen så får man ingen känsla inom vilka områden som vi åker runt i. Vi trodde nog att det skulle vara ca en halvtimme ungefär. Knappade in att vi skulle åka till hotellet, så visade den 3-4 minuter oj, oj, oj. Vi som trodde att vi var långt ifrån. Skönt skönt, med lätt hand styrde Björn förbi ett 7-eleven och sedan till hotellets parkering. Hotellets parkering var full. Björn kallade mannen vid garageinfarten för "käpp kines" då han inte hindrade oss att köra in i det trånga garaget. Mycket fniss blev det i bilen. Nu blev det backa av. Fick parkera på andra sidan. Det gick bra det också. Nu skall vi sova för det blir tidigt imorgon.

Universal Studios

Idag blev det frukost hos Mc Donalds mmmmm. Sedan hjälpte navigatorn oss att hitta till Universal Studios. Vi gick runt till de olika föreställningarna och såg bl.a. Mummien, Jurassic Park, Simpson Ride, Backdraft, Water World, Shrek 3D m.m. Det var mycket att se och det var ett planerande för att kunna se så många shower som möjligt. Kul kul kul. Många av olika filmers huvudfigurer minglade runt i området och vi fotade oss med några. Kl 17.00 stängde det och då gick vi hem också. Sedan började jakten på ett bra mall igen och vi hamnade på "Glendahle Galleria". Där köptes Crocs och mina glasögon fixades. De frågade Björn om vi hade köpt dessa där i butiken, men han svarade att vi hade köpt dessa hemma. Men i verkligenheten köptes dessa i Bangkok. hihihi. Bor vi i Bangkok??? Sedan började vilda jakten på att hitta en Pizza Hut som hade restaurangservering och det var inte lätt. Mätta i magen åkte vi sedan till hotellet "Clarion". Natti natti

Los Angeles igen

Vi hade hyrt en bil och det skulle bli en Dodge till, men när vi kom till biluthyrningsstället "Dollar" uppgraderade vi till en större bil och det blev Chrysler modell större. Här sitter vi som kung, drottning och prinsar. Hyrde en navigator som skall hjälpa oss fram här i LA. Åkte till hotellet "Clarion" där vi hoppade i säng en stund för att vi tappade ju en natt. Sov till 11.00 och sedan ut på stan för att leta några shoppingmall´s. Utan större framgång så styrde vi mot "Hollywood" skylten som skulle fotas. Vi kom inte så nära, men ett foto har vi. Åkte vidare för att kolla in de berömda stjärnorna med kändisars namn på som kallas "HollyWood Walk of Fame. Fantastiskt många var dom, ca 5 km. Sedan åkte vi en guidad tur som visade oss  Rodeo Drive, Sunset Blv, Beverly Hills och kändisars hem t.ex Julia Roberts, Tom Cruise, Ozzy Osbourns f.d hem, Elvis f.d hem, Frank Sinatra, Hugh Heffner, Nancy Reagan, Michael Jackson´s hem där han dog och så vidare. Frusna som bara den, eftersom det var en bil utan tak som åkte runt i, så brassade vi på värmen för fullt i bilen och åkte till Wendys Old Fashions hamburgers. Sedan mot hotellet för lite sömn.


Lämnar Hawaii :-(

Efter frukost på Dennys så packade vi våra väskor och lämnade in dessa i receptionen. Planet skulle inte gå förrän vid 21.40 på kvällen. Gick ned till Waikiki beach för att bada en sista sväng. Tyvärr så var inte vädret det bästa. Det kom några regnskurar, men det var så varmt i luften och i vattnet så det gjorde inte något. 16.00 gick vi till hotellet för att byta om och hämta våra väskor. Fick låna ett hotellrum i cirka en timme för att vi skulle kunna duscha och byta om. Tog bilen sedan till Wall Mart för att göra en sista shopping. Åkte sedan vidare till "Ala Moana Mall" där vi åt på restaurangen "Island Rock" och konstigt nog blev det hamburgare. Planet gick på tid och vi landade på flygplatsen i Los Angeles vid 03.00. Nu fick vi ställa om klockan, så att den blev 05.00 istället.

Marknad

Det var en bråkig natt med massa ljud över allt. Frukosten intogs på "Food Court" sedan kvitterade vi ut bilen för att åka till Aloha stadium för där var det utomhus marknad. Det shoppades kepsar, halsband, nyckelring, solglasögon m.m. Det var en kul dag. Sedan åkte vi till hotellet och badade lite i poolen. Robert kom på att de nog glömt surfbrädan i receptionen igår när vi kom, så Björn frågade efter den. Det var flera som lämnat och glömt saker, så vi fick två surfbrädor och de undrade om vi ville ha mera saker och då blev det två bastmattor att använda på stranden imorgon. Sedan ut för att äta mat. Gick runt och strosade lite på stan. Robert fick en Henna tatuering och det inköptes lite andra saker. Nu är vi tillbaka till hotellet med mätta magar och trötta ben och ögon. Hoppas att det blir en bättre natt i natt.


Bellows Beach

Idag packade vi ihop våra saker för att lämna Waikiki Sand Villa Hotell för att bo ett par nätter på Hilton Waikiki/Prince Kuhio. Innan vi åkte till Hilton, så åkte vi till beachen Bellows Beach. Den är endast öppen på helgerna då den ligger inom ett militärområde. En pustig dag, som Nalle Puh säger, men det var härligt ändå. Varmt i luften och i vattnet. Kom till Hilton vid 16.00. Åhhh vilka rum. Vi har två rum med dörr emellan. Duschade och klädde om för nu var det middagsdags. Det vi möttes av kommer vi nog aldrig att få uppleva igen. Alla (till 96%) var utklädda, det firades Halloween idag och det med besked. Hela staden var som ett enda party. Efter att vi fått mat och minglat länge, så gick vi till hotellet för en härligt natts sömn.

RSS 2.0