Waikiki Beach

Idag efter frukosten så traskade vi ned till Waikiki Beach för att bada. Ligger bara två kvarter ifrån hotellet. Robert försökte sig på att surfa på vågorna, men det gick inte så bra. Man känner sig mest som en tepåse när man guppar upp och ned bland vågorna. Väldigt varmt i luften, men som tur är så svalkar vattet lite iallafall. Lunchen intogs på MC Donalds och därefter gick vi till hotellets poolområde för att bada ännu mera. Nu är vi precis nyduschade och skall gå ned mot stranden för att se om vi hittar lite "Huladans". Ev kommer några hawaiiskjortor och klänning att inköpas.

Norra Oaho

Efter frullen, så styrde vi bilen mot norra delen av Oahu. Där skulle de enorma surfvågorna finnas. Vi åkte på väg H-3 (som är en av världens vackraste vägar) över till andra sidan. Besökte "Laie point" som är ett hål i en ö. Hålet skapades i april 1946 av tsunami vågor. Sedan åkte vi mot "Waimea Bay" som är ett fantastiskt fint badställe på sommaren och som på vinterhalvåret skapar enorma surfvågor. Idag när vi besökte beachen så var det rätt så stora vågor. Provade att bada lite, men vi gav upp på grund av vågorna. Åkte vidare mot Haleiwa där vi åt en enorm lunch. Här serveras lunchen på gigantiska tallrikar. Här köpte jag en "Coconut Bikini Top". Började styra bilen mot Waikiki igen, men stannade påvägen vid "Dole pineapple plantation". Här har de över 28 000 plantor. De hade även en jättestor labyrint som man skulle hitta sex märken på tid. Tävlingshornen kom fram, men tyvärr så han Björn och Robert före oss med någon minut. Nu är vi tillbaka till hotellet och skall gå ner till baren och spela kort. Ev ta en liten öl :-) om det finns annars blir det en STOR :-)

Waikiki

Efter frukosten så packades beachväskor för en förmiddagen vid Waikiki beach. Mycket folk, fin strand och massor av surfare. Precis som det skall vara. Vid 13 tiden så gick vi till "Rock Island Bar" och åt en härlig lunch. Musiken som spelades, inredningen och personalen gjorde så att det kändes som att komma till 60-talet. Originalaffischer från Elvisfilmerna klädde bl.a väggarna. Kul, kul, kul.
Sedan gick vi till hotellets pool en stund. Nu kan vi kalla oss den "vidbrända familjen". Skinnet har en härlig rosaröd ton :-).
Sedan åkte vi till Kahala Mall där vi strosade en stund. Åkte sedan vidare till Wall Mart. Ett fantastiskt stort shoppingcentrum som innehåll allt möjligt från mat, strumpor och julsaker. När vi kom tillbaka till hotellet beställde vi pizza från Dominos Pizza.

Pearl Harbor

Ännu en härlig dag på schemat. Idag var det dags för att besöka Pearl Harbor. Där besökte vi USS Arizona Memorial, USS Bowfin submarine museum och Pacific Aviation Museum. Besöket tog hela dagen, men det var spännande att få höra hela historien. Sedan blev det middag och sedan mot hotellet där det blev bad i poolen.

 


Sea life Park

Efter en härlig natt så åt vi våran egen frukost. Flingor, mackor, juice, kaffe och te. Sedan åkte vi till Sea Life Park där vi kollade på olika uppvisningar gällande delfiner, pingviner, sjölejon m.m. Solen lyser och lyser och det är härligt fuktigt. Kl 15.00 började bilen sakta åka mot Waikiki igen. Stannade och badade på vägen där det var fantastiskt höga vågor. Stannade även och kollade in ett "blow hole", det sprutade upp vatten i ett hål när vågorna slog in över vulkanklipporna. Sedan blev det lite badande vid poolen. Dusch och sedan skall vi ut på stan och äta lite mat. Summeringen är att det har varit en väldigt trevlig dag. 


Kailua

Igår åkte vi runt på den östra sidan av Oahu. Mycket fina hus. Dagens uppgift var att köpa badhanddukar. Vi åkte runt runt runt och till slut köptes dessa in i Kailua. Badade sedan vid Kailua beach. Väldigt varmt i vattnet, solen sken och vad mer kan man önska.  Sedan tillbaka till hotellet och ut på stan för att äta kvällsmat. Sedan gick vi ut på stan och hittade massor av handdukar av alla dess slag. Massor av Hawaiiskortor och känningar på galgarna. Maten åts på "Planet Hollywood".  Trötta ben stapplade sedan hem.

LA - Hawaii

Efter en lång härlig natt i LA så blev det en continental frukost. 07.00 blev vi hämtade för att åka mot flygplatsen igen. Flygresan tog 5 timmar och 10 minuter. När vi landade så sa alla i planet Aloha! Varm och fuktig luft slog emot oss. Nu är vi äntligen på plats. Björn hade hyrt en häftig "Dodge". Checkade in på hotellet och åkte sedan till ett shoppingmall. Åkte sedan en sväng för att kolla läget. Åt lite på hotellet och sedan gick vi och la oss. Vi är rätt slitna p.g.a tidsomställningen.
 

Los Angeles

Nu har vi äntligen kommit till LA. Är lite slitna p.g.a att vi missat en natt och här är det eftermiddag. Hemma är klockan 01.45 och här är den 16.45. Hotellet är rent och ligger bredvid flygplatsen. Nu ska vi försöka att vara vakna en stund för att sedan få en härlig natt. Planet går kl 08.00 mot Honolulu imorgon.

Hälsningar familjen Johansson.

Aloha!!!

Nu börjar det bli väldigt nära. Imorgon kl 07.00 lyfter vi med planet mot Hawaii.

Väskorna är nästan packade, tror att det endast är tandborsten kvar. Fantastiskt.

Tjing

RSS 2.0