120111 - Miami, Shopping

Idag åkte vi från lägenheten strax efter 10.00. Nu skulle det bli shopping.

Först knappade vi in adressen till "Dolphin Mall". Ligger lite väster ut. Ett mindre mall med cirka 200 affärer. Åt sen lunch vid 14 och sedan hoppade vi in i bilen.

Nu knappades adressen till "Sawgrassmills" ett stooort mall med hur mycket affärer som helst. Det ligger 35 min norr om Miami. Vi åkte därifrån vid 21.15. Åt en fantastiskt god middag på "Cheese Cake Factory". Kan rekommenderas skarpt!!! Otroligt goda cheesecake. Menyn hade 1 1/2 sida där dom presenterade olika cheesecakes. Vi försökte att få bord ändå förra året när vi var på Hawaii, men det var hopplöst.

Sedan åkte vi till Wal-Marts för att köpa lite medikamenter och "Kool aid".

Hemma i lägenheten vid 23.00 och nu är vi jättetrötta. Imorgon ska det packas för att ta planet vid 13-tiden. :-(


120111 Miami Beach

Idag fick Jacob sin efterlängtade sovmorgon :-) både han och jag är förkylda så det var skönt att vila på kudden lite extra. Vi kör på olika preparat som vi hittar här, så vi hoppas att det ska bli bättre.

Idag åkte vi till den berömda stranden "Miami Beach". Först så inhandlades badbyxor och handdukar. Härligt att få borra ned tårna i den vita stranden.

Sedan gick vi en runda på stan och småhandlade.

Påvägen hem åkte vi förbi "Domino's" för att hämta upp pizza.

Alla trötta så det var skönt att komma till lägenheten för att äta och för att slappa.


120110 Miami

Klockan ringde 07.30 för nu ska vi packa det sista i våra hytter. Gick otroligt smidigt att komma av båten och till bilen.

GPS:en fick hjälpa oss till en Denny's för nu måste kroppen få lite frukost. Konstigt pga att vi ätit nu i tre dygn???

Sedan var det nästa utmaning dvs att försöka hitta lägenhetshotell mitt i Miami?! Knappade in adressen och lilla tanten ropade hit och dit och plötsligt så var vi framme. Björn har ännu en gång hittat ett fantastiskt fint boende :-) Efter att vi flyttat in så åkte vi till shoppingcentret "Sawgrass Mills". 5 stora kvarter med bara affärer :-) där finns allt!!!

Hemma igen vid 22:30 med lite fynd.


120106-09 Miami - Mexico - Miami

Ska nu försöka att skriva ikapp. Eftersom vi inte har haft internet under kryssningen.


120105 Mot Miami

Kom fram inatt vid 00.00 till hotellet "Exstended Stay" och vid 09.30 rullade bilen igen. Stannade i Ft Launderdal och käkade frukost vid Dennys. Nu ska vi in i Miami hamn för att hoppa på kryssningsfartyget :-)

Ett stor härlig båt. Vi hade bokat två rum och som pricken över i:et så hade vi dörrar emellan. Hytterna var stora!!!

Nu började vi utforska båten. All mat ingick i priset, men alkohol får man betala för. Mat var vid speciella tider (frukost, lunch och middag), men sedan finns det mindre ställen öppna. Du kan äta mat i 24 timmar om du vill.


120104 Universal Studios Orlando

Solen skiner för fullt, men tyvärr så är det fortfarande kallt i luften. Ca 15.

Vi fick köa en stund då vi inte hade köpt biljetter innan. Väl inne på området så gick vi runt och åkte det mesta och kollade på det mesta. Till lunch åt Robert ett stor grillat Turkeyleg och vi andra åt hamburgare vid Mel's Drive-in.

Kollde även på mina favoriter Blues Brothers som hade uppträdande en stund.

Sedan hoppade vi in i bilen runt 19 för att åka till West Palm Beach där vi ska övernatta. Nu är halva semestern gjord och imorgon ska vi på kryssning mot Mexico.


120103 - Hollywood Studios Orlando

Vid frukosten förmedlade dom på tv´n att det kommer att bli den kallaste dagen på länge. Det har inte varit så här kallt sedan 1928, så idag behöver man både mössa och vantar?! Dom förklarade till och med hur dessa ska tas på :-)

Vi åkte i alla fall till Hollywood Studios idag. Det var rätt så kallt men himlen var helt blå!

Åkte "Rockn´n Roller Coaster Starring aerosmith" en ber och dalbana som gick i hundratio med hårdrock dundrande i öronen :-). Såg Muppetshow i 3D. Åkte/gick en "Studio Backlot Tour" där vi fick se stunt trick och bl.a. där dom skapar scener och syr kostymer/dräckter. Även en Extreme stuntshow med bilar och motorcyklar.

Sedan åt vi en trevlig middag på "Sci-Fi Dine-In Theater Restaurant". där hade de ställt upp bilar som man satt i och tittade på film under tiden man åt.

Det hade blivit mörkt ute och de hade dekorerat en gatas hus med hur mycket ljus som helst. Helt fantastiskt!!! Sedan började allt blinka till musik :-) Helt Fantastiskt!!!

Sedan åkte vi hem och packade ihop för i morgon ska vi åka mot Miami efter att ha varit vid Universal Studios.

Tjing

120103 - Amerikansk fotboll Orlando

Idag sov vi ut ganska länge för idag skulle vi åka och titta på amerikansk fotboll. University of Nebraska skall möta University of south carolina.

Vi lämnade lägenheten vid 10.00 och åkte till Orlando och parkerade vid Amway Arena där vi sedan tog en matarbuss till självaste arenan.



Det som är så kul är att oavsett vad man tittar på t.ex hockey, fotboll, greyhounds m.m så ger amerikanarna allt.

Dom sitter inte bara och klappar händerna lite lätt utan dom står upp och skriker tjoar och verkligen lever sig in i spelet.





Som vanligt ska man ju äta lite och det fixade Björnarna!

Det slutade med att South Carolina tog hem det hela.



Vi gick tillbaka till bilen och åkte sedan och tog en hamburgare vid Wendy´s.

Nu ska vi spela lite kort.

120101 - Wet and Wild

Idag så sov vi till 9.00. Efter frukosten så packade vi oss iväg igen och nu var det dags för "Wet And Wild", en stor vattenpark med massor av saker att göra.



Efter lite roddande, så hittade vi en liten yta där vi kunde placera några stolar på.

Vi började att åka attraktioner där vi alla kunde åka tillsammans. Mörka banor med discomusik. Stora ringar som vi satt i och åkte med en himla fart m.m Kul hade vi. Solen sken och det var riktigt härligt väder.



Björn och jag låg och softade en stund och grabbarna fortsatte att göra parken osäker. Rätt som det var traskade några kända ansikten förbi och det var familjen Waldau. Konstigt att vi skulle kunna vara på samma plats?????



Klockan 17 stängde parken och vi åkte till Wal Mart igen för att handla lite till frukostbordet. Något annat slank också ned i vagnen.

Middagen intogs på Sizzlers. Väldigt gott och myyyycket maaat.

När vi kom hem så gick Jacob i säng (har ont i halsen) och vi andra gör upp i Rummy.

111231 - Orlando Nyårs afton

Idag var vi uppe tidigt för idag skulle vi ha en heldag på Epcot och fira in det nya året 2012. Epcot är en av Orlandos stora nöjesparker. Här visat man upp olika länder som Mexico, Norge, China, germany, Italy, USA, Japan, Marocco, Frankrike, England och Canada.






Otroligt med folk stömmade in till parken redan vid 9-tiden, men vi kunde parkera hyffsat nära. Vi gick runt och kollade och gjorde vissa delar mer noggrant och hoppade vissa saker. Epcot var ju inte nytt eftersom vi var här förra året också, men inte då på Nyårs afton.

Grabbarna åkte "Sum of all Trills". Man får själv göra en berg och dalbana som sedan får åka med hjälp av en robotarm.



Lunch/Middagen åt vi i "Canada". En väldigt god middag i en härlig miljö.



Det blev bara mer och mer folk i parken. Går inte att beskriva med ord hur många det var.

23.40 började man med fyrverkeriet och vi hade placerat oss på bron mot de olika länderna.

Ett fantastisk fyrverkeri som bara ökade i styrka d.v.s med raketer. Sedan hade varje land ett eget fyrverkeri.



Eftersom vi var på självaste dagen i Magic Kingdom förra året så kan vi säga att Magic vann med hästlängder när det gällde fyrverkeriet.

Nu hoppas vi att året 2012 blir fantastiskt bra.

RSS 2.0