13 april 2019 - Berga familjedag

Hejsan, nu var det länge sedan jag skrev här på bloggen, men här kommer några rader.

Idag ska vi åka till Berga på familjedag. Robert har precis avslutat amfibieövningen " Aldrig ge upp" en slutövning där dom ska prövas.

Vi åkte hemifrån 06:45 för att hämta upp Jacob, Maggie och Emelie. Grinden in på regementet öppnades 09:00 och vi blev visade till en lokal på området. Companichef och vice kompanichef berättade om vad rekryterna har lärt sig under utbildningstiden och att dom var mycket stolta över rekryterna. 181 rekryter påbörjade amfibieövningen AGU i tisdags och alla genomförde övningen. Tydligen är det inte ofta som alla genomför hela övningen. Stolta är vi och fick en liten tår i ögat.

Sedan fick vi gå till ett grönområde "Baldershage" där alla rekrytera var uppställda. Nu fick vi krama om Robert. Man såg att många hade lite svårigheter att gå, men våran Robert hade endast fått en liten blåsa på lilltån. 
Sedan fick vi gå runt och se och klämma på deras ryggsäckar, tält och smaka på deras mat i påse. Robert och sina polare lagade lite mat som vi fick prova (kyckling o pasta alt böngryta). Var inte så tokigt :-)
Var även upp i deras sovsal där Björn provade skyddsväst och någon väskgrej. Emelie fick prova en "Tourniquet" ett förband som stänger blodflödet. 

Här kommer några bilder från dagen.
Kram kram
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0