29 sept 2013

 
 
Njuter av helgen med inga måsten alls. Mmmmmmmmmmmm
 
Igår lördag, så var Robert på fotbollsavslutning (Paintball och middag på August). Jag och Jacob övningskörde, oops det blev nästan 3 timmar.  Jag hade nämligen glömt min plånbok i makens bil som stod parkerad på Arlanda och som pricken över i hade maken glömt sina jobbarskjortor hemma. Det blev alltså en tur till Arlanda. Många rondeller och snabba filbyten blev det, men det grejade min chaufför galant. Han tyckte sedan att jag kunde laga middag när vi kom hem för att han hade kört runt med mig så länge, ha ha ha.
 
Annika F var också här på besök och fogade. Hon var fört här en stund på fedagen och satte kakel på ena sidan i köket. Jisses vad duktig hon är.
 
 
 

20-27 sept 2013 Sverige/Belgien

Denna vecka så fick vi en ny familjemedlem "Victor" från Belgien. Robert är med i gruppen för 8:or och 9:or som har utbyte med en Belgisk skola d.v.s denna vecka så var Belgiska studenter här och hälsade på och bodde hemma hos familjer. I april nästa år, så åker Almunges elever till Belgien.

Det har varit ett fullspäckat schema. De har besökt Stockholm två gånger och Uppsala två gånger. Haft en skoldag. Vi har även haft en familjedag :-) vi åkte till Sala silvergruva och gick en guidad tur och sedan blev det daminnebandy i Allianshallen.
 
 
 
 
 
 
 

Det verkar som om alla är glada och nöjda. För min del så var det spännande då man inte har pratat engelska på länge. Det här småsnackandet över middagsbordet är lite svårt. He he he det gäller att försöka att släppa på bromsen och sätta igång och pladdra. Det blir inte rätt alla gånger men man får hjälpa till med att peka och övergiva familjen hjälper till.

Jag var bara tvungen att fråga Victor om vi låter som svenska kockarna i mupparna :-) och rätt så lika lät det :-) när vi pratar så låter det som att vi sjunger d.v.s att tonläget går upp och ner.
 

Tvkändis

Ja, ikväll var det dags igen för att vara med i tv rutan. Det var en dokumentär om Tomas Ledin och Höga Kusten. Man fick se den vackra omgivningen i Lövvik och vår fina sommarstuga fick vara med i bild ett par gånger. Sedan visades den en snutt från en spelning som Tomas gjorde i föreningshuset och håll i hatten Anki Å och jag kom med på en bild.Om man tittar riktigt noga på bilden nedan, så ser man stugan!!!
Förra sommaren så var jag, Robert och en kompis på Allsång på Skansen. Då var vi också med i tvrutan. Efter Allsången så hade Tomas en 1 timmes långt uppträdande som var fantastiskt trevligt.

RSS 2.0