SF 130414

Sovis till 08:00 och sedan frukost på Denny's (finns på hotellet :-) ) Sedan köptes biljetter för att åka spårvagnar. Jisses vad det var backiga backar. Vissa gånger ilade det i magen och som tur var så hade spårvagnsförarvisslat under kontroll.
 
 
Sedan strosade vi runt i kvarteren Union square och China town. Var mycket uteliggare i kvarteren, så man gick enbart på de stora gatorna. Åt lunch på en China restaurang och det serverades mycket god mat. Spännande spännande :-)
 
Upp på hotellrummet och klä på sig lite varmare kläder för nu ska vi åka till Alcatraz!!!
 
Båtturen tog 30 min. Det var en kille som berättade lite inledningsvis och sedan fick vi en audioguidning som lotsade oss runt i bland celler, gångar m.m. Fantastiskt!!!
 
 
 
 
År 1933 beslutade regeringen att det skulle byggas ett säkerhetsfängelse. Tidigare hade det varit en militär fästning. Alcatraz var i bruk åren 1934-1963. 36 interner försökte att fly. Alla utom 5 fångades in igen. Fängelset var indelat i 4 block. Block A användes inte. Block B och C, 336 celler, var för obesvärliga fångar. Block D, 42 celler, var för isolering. Ett par kända interner var Al Capone och Robert "Birdman" Stroud.
 
Natti natti!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0